donderdag 6 september 2018

Kip vadouvan uit de slowcooker

  • 600 gram kippendijen
  • 2 paprika’s (2 kleuren)
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels Vadouvan kruiden
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 gram crème fraîche
  • Optioneel: een half rood pepertje

Bereiding:

Snijd de kippendijen in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, knoflook en de Vadouvan kruiden op hoog vuur kort aan.
Voeg nu de kokosmelk en de Griekse yoghurt toe en roer goed door.
Het geheel gaat voor 3  uur in de slowcooker op LOW.
Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.
 De kip moet gaar zijn na die tijd, maar niet zo gaar dat het pulled chicken wordt.

Na 3 uur..

Haal de deksel van de slowcooker en roer goed door. Voeg nu de crème fraîche toe en zet de slowcooker nog even op high. Laat de deksel eraf en laat de kip Vadouvan even een beetje indikken.
Is het na een minuut of 20 nog niet genoeg ingedikt naar je zin kun je altijd nog een eetlepel maïzena met water toevoegen.

Proef en voeg naar smaak nog extra (Vadouvan) kruiden toe en eventueel wat zout.

Note, ik heb de helft van de creme fraish weggelaten, er een maggiblokje aan toegevoegd samen met wat doperwtjes.

Bron: Ashley Willens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten