donderdag 6 september 2018

Stoofpeertjes uit de keuken van Levine

Stoofpeertjes (uit de slowcooker)
  • 1 fles fruitige rode wijn
  • 150 gram suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • reep citroenschil
  • 2 kruidnagels
  • 2 zwarte peperkorrels
  • ± 1 kilo kleine stoofpeertjes
  • sap van 1/2 citroen

Schil de peertjes, laat het steeltje eraan. Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze blijven staan. Haal de peertjes door het citroensap zodat ze niet verkleuren.

Schenk de wijn in de binnenpan, voeg suiker, honing, kaneel, vanillestokje, citroenschil, kruidnagels en peperkorrels toe. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker 30 minuten op hoog. Af en toe roeren. Of doe deze ingrediënten in een gewone pan en op heel zacht vuur verwarmen tot de suiker is opgelost. 

Zet de peertjes in de pan en verwarm ze 2 - 4 uur (afhankelijk van de grootte van de peertjes) op hoog tot ze gaar zijn. Of laat ze op heel zacht vuur gaar worden in een gewone pan.Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schaal. Schenk de wijn in een steelpannetje en laat op hoog vuur ± 10 minuten inkoken. Bind de saus met wat maïzena, aangemaakt met water. Zeef de saus over de peren en laten afkoelen. 


Bron: uit de keuken van Levine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten