zondag 15 december 2013

Uiensoep

Vroeger aan het einde van de maand, of aan het einde van mijn centjes was dit al een favoriet recept.

1 kg uien in fijne ringen gesneden (daar heb ik nu mijn machientje voor)
2 flinke tenen knoflook zeer fijn gehakt
4 takjes verse tijm, van de takjes gerist, of twee flinke theelepels gedroogde tijm
2 tot drie eetlepels bruine suiker
2 liter kippen of groenten  bouillon
1/2 liter witte wijn
3 eetlepels olijf olie

Snijd de uien in fijne (halve) ringen, bak op laag vuur in de olijfolie tot dat ze kleuren, even geduld hier.
Voeg knoflook toe.
Voeg tijm toe, roer door en voeg bruine suiker toe.
Wacht tot je een stroperige massa krijgt, en blus af met witte wijn. Laat inkoken, en voeg bouillon toe.

Laat minimaal een uur sudderen, serveer met een stukje stokbrood krokant gebakken in de oven bestrooid met een pittig geraspt kaasje.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten