woensdag 16 januari 2013

Saucijzenbroodjes

Buurman Richard kwam saucijzenbroodjes brengen, meteen het recept maar gevraagd, in tegenstelling tot eerdere probeersels hadden deze broodjes een heerlijk smeuïge vulling!

hapje (8stuks)

200 gr. half om half gehakt
1/2 tl. kerriepoeder
1 tl. bouillonpoeder (kippenbouillon)
mespuntje nootmuskaat
beetje gemalen knoflookvlokken
beetje zwarte peper gemalen
8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooid

Deze vulling kun je naar smaak aanpassen, denk aan sate, kerrie etc.

om te bestrijken
1 eierdooier
2 el. slagroom

Soezendeeg
100 ml water
50 gram boter (liefst roomboter)
50 gr. bloem
3 kleine eieren

Verwarm de oven op 200 gr.

Breng gehakt op smaak met specerijen

Breng voor soezendeeg in een steelpan 100 ml water met de boter aan de kook.
Voeg in een keer alle bloem te en roer goed met een houten lepel tot een stevige deegbal ontstaat.
Blijf het deeg doorroeren totdat het zanderig begint te worden op de bodem van de pan.
Neem van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor, voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. het soezendeeg is klaar als het mooi glanst.

Roer 160 gr. soezendeeg door het gehakt mengsel.

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bloem bestoven werkblad.
Doe het gehaktmengsel in een spuitzak met een grote spuitmond ( 2 cm). Spuit op alle plakjes bladerdeeg een dikke strook vulling net naast het midden van het deeg.
Meng de eierdooier met de room en bestrijk de smalle strook deeg links of rechts van het deeg. Vouw het deeg dicht en druk aan. Bestrijk het deeg met het eimengsel en bak de broodjes goudbruin in 25 minuten in het midden van de oven.

Met de rest van het soezendeeg kun je zoete of hartige soesjes bakken. (oven voorverwarmen op 220 gr, 20 tot 25 minuten, na tien minuten terug schakelen naar 185 gr.

Bron: Delicious 2010





Geen opmerkingen:

Een reactie posten