vrijdag 22 april 2016

Recept van Cor


Tja, hoe ik het anders zou moeten noemen weet ik niet, dit recept is van Cor Dekkinga, de vader van een jeugdvriendje die heerlijk kon koken, gezien zijn liefde voor Frankrijk denk ik dat het uit Frankrijk afkomstig moet zijn.

Je eet dit gerecht met stokbrood (lekker dopen in de saus).

Ingredienten (hier kun je nogal mee variëren) voor 4 personen :

Paprika een stuk of drie mag in alle kleuren
vier teentjes knoflook fijn gesneden of geperst
1 blik je maiskorrels
1 klein blikje ananas op sap
half potje zwarte olijven zonder pit (deze niet weglaten want ze geven het gerecht de lekkere smaak)
200 ml slagroom ongeklopt
250 ml crème fraiche
bakje champignons in vieren gesneden
rode spaanse peper naar smaak

verder kun je nog toevoegen b.v. kleine schone en half gaar gekookte spruitjes, of stukjes voorgekookte wortel.

Vlees (al denk ik dat de vegetarische versie ook heerlijk is):

Varkenshaas (zo ken ik het origineel)
Kalkoenfilet of kipfilet (let op bak niet te lang anders wordt het droog)
Kippenhaas (daar is deze versie mee gemaakt)
Kippendijvlees zonder vel

Specerijen:

Flink wat paprika poeder (zoet)
Flink wat kerrie poeder
Flink wat zwarte peper vers gemalen
zout

Bak het vlees bruin in olie of boter, bestrooi telkens de gebakken kant flink met bovenstaande specerijen, als het vlees mooi bruin (of goed gekruid is) kan het uit de pan, het gaat straks nog in de saus om verder te garen.

In de boter of olie met de specerijen smoor je nu eerst de paprika en knoflook bijna gaar, voeg nu de champignons mee en laat slinken, blus af met het sap van de ananas, als dit bijna verdampt is voeg dan de mais met vocht toe, de slagroom, crème fraiche en olijven kunnen er nu ook bij.
Zet op laag vuur en voeg het vlees toe, proef of alles op smaak is (mag hoog op smaak zijn)

Leg je stokbrood in de oven en zodra dat klaar is lekker je brood in de saus dopen.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten